Tapahtumia     Fanituotteita     Vuoden Äippä     Blogi     Galleria     Linkkejä     Keskustelualue     Yhteydenotto


Opaspentuperheet Facebook-linkki

LIIVIJENGILÄINEN

06-09-2018

Eläkeläis-opas Femman ”pikkusisko Dona,” on edistynyt urallaan. Nyt on otettu iso askel kohti hypokoiran ammattia. Dona on selviytynyt kaikista Hypokoira Ry:n osakokeista, ja se vaikein, KKK-testi meni vihdoinkin läpi. Se on nyt KivaKoira Kansalainen. Ehkä sitä ei ihan aina uskoisi. Kuitenkin näin ollen Dona saa koulutusliivit keltaisen hihnamerkin lisäksi. Se pääsi ikäänkuin liivijengiin.

Ensimmäisellä KKK testi yrityksellä tassut ja peppu eivät pysyneet maassa kun Donaa siliteltiin ja tutkittiin. Toisella kerralla ihan sama juttu. Olin niska punaisena, ja mielessä oli kilon punnukset Donan joka tassuun. Kaikki muut 8/10 kohtaa menivät hienosti, paitsi ne kaksi, silittely ja tutkiminen. Sama hylkäys molemmille kerroilla.
Kohtalo astui peliin, kun lenkillä törmättiin vuosia sitten työnkautta nimeltä tuttuun henkilöön, Hän tuli vastaan oman hienosti käyttäytyvän (en ollut yhtään kateellinen, en) koiransa kanssa. Hänelle purkasin tuskissani sydäntäni. Hän kertoi olevansa lomalla ja auttavansa asiassa. Kirsi on myös kilpailutuomari, ja näin ollen oikeutettu ottamaan myös KKK-testi vastaan.

Sain häneltä kullanarvoisia ohjeita, mutta niitä punnuksia jaloissa ei kuulemma ollut lupa käyttää.
Sitten kuljettiin katuja pitkin, pyydettiin käsipäivää vastaantulijoilta, ja yleistä kopelointia myös. Yksi kylänmies kysyi, että kummalle se kopelointi tulee. Noo-o...koiralle tällä kertaa.
Kun aika oli kypsä, sovittiin testi päivä, ja saatiin testiin kuuluva ihmisjoukko ja häiriökoira mukaan. Häiriökoirana oli tuomarin oma ajokoira. Voi sitä riemun tunnetta, kun testi meni läpi. Donan peppu pysyi maassa ja kintut myös. Testissä Donaa harjattiin, tassut katsottin ja hampaatkin oli suussa.

Olen ikuisesti kiitollinen Kilpailutuomari Kirsi Karvoselle hänen neuvoistaan, ja etenkin siitä, että hän tuli tuomaroimaan meidän testin vaikka oli lomalla varsinaisesta työstään.Rauhallisena ja oikeudenmukaisena tuomarina hän loi tilanteen minullekin helpoksi, ei edes jännittänyt mahdottomasti.
Nyt Dona pääsi Hypokoira ry:n seurantajaksolle, ja vuoden vaihteessa (todennäköisesti) on näyttökoe. Donan tulee ilmaista matala / korkea sokeri jossakin uudessa paikassa hälinän keskellä. Ja tietenkin osata käyttäytyä kunnolla. Ilmaisua en epäile yhtään, mutta se toinen asia, olen huomannut, että Dona on varsin kaksinaamainen tyyppi, joskus kaikki menee hyvin, sitten taas räyhähenki valtaa koiran. Toivotaan että ikä tuo malttia vielä lisää.
Femmakin osaa olla räyhähenkenä. Kun Dona otetaan hihnaan kiinni, silloin panee Femma ranttaliksi. Se juoksee edestakaisin ja ärsyttää ”pikkusiskoa” hihnassa niin paljon, että Donan hermot pettää. Onkohan Femmasta kivaa kun Donaa komennetaan :)  Myöskin Kokkomäen Sini on ollut suurena apuna Opas Diivan kanssa, ajatellen Donan tapakasvatusta. Kun käymme esim. kaupoissa minne Donakin pääsee, se ihan varmasti katsoo että Diiva kun ei hötkyile, niin hänenkään ei tarvi hössöttää.

Käydään myös paljon porukalla hiekkamontuilla juoksentelemassa, siis koirat juoksee, tai oikeastaan Femma laittaa mustat koirat juoksemaan ja itse varmuuden vuoksi kulkee ihmisjoukon lähellä. Varmaan siksi että takuulla huomaa, koska ihmiset menevät asuntoautoon kahville, jos vaikka jotakin tippuisi lattialle. Ja mustat koirat saavat jäädä juoksemaan ulos :)
 
Arja Makkonen


    Tästä se alkaa, hiekkamontun kiertäminen

    

  Ruskea koira pohtii, mustat koirat juoskoon


  Palkintotuomari Kirsi Karvonen ajokoiransa Akun kanssa.

Kirjoita kommentti

Pentukerhon blogi on sivu, johon kuka tahansa "bloggari" voi kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti opaspentuihin liittyviä juttuja. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvia. Blogiteksteihin on kenellä tahansa myös kommentointimahdollisuus.

Blogin kommentointikin toimii taas.