Tapahtumia     Fanituotteita     Vuoden Äippä     Blogi     Galleria     Linkkejä     Keskustelualue     Yhteydenotto


Opaspentuperheet Facebook-linkki

Opas Diivan tuleva työmaa on aluillaan

11-10-2018

Ei, ei Diiva ole ryhtymässä uranvaihtajaksi, ja ehkä on  liian aikaista muutenkin hehkuttaa, mutta sitähän sanotaan että suu puhuu sydämen kyllyydestä. 
Meille on tulossa vauva...siis tarkoitan koiravauvaa. Vävyn mielestä lapsenlapsia on riittävä määrä, mutta kyllähän niitäkin  aina yksi lisää  mukaan mahtuisi, täytyykin vävyä vähän neuvoa... Ai niin pitää pysyä asiassa :)
Meidän Femman emon kotikenneliin on tulossa vauvoja. Jos kaikki menee kuten pitää, pentuja syntyy marraskuun puolessa välissä. 
Se että tein päätöksen aloittaa alusta hypokoiran koulutuksen, johtuu syyskuussa Haminan diabetesillassa vierailulla olleesta hypokoira Hanista. 
Hani on kotkalaisen Salla Halisen kouluttama,  hänellä töissä oleva hypokoira. Salla osaa varmasti kouluttaa myös koiran, kun hän  on opettajana sairaanhoito-oppilaitoksessa Kotkassa. 


Kummat lienevät hankalimpia opetettavia, hypokoirat vai hoitajat, sitä hän ei kertonut  :) 
Hypokoira Hani on rodultaan Stabijhoun, harvinaisempi rotu. Ihana otus, joka merkkasi minun korkean sokerin  diabetes illassa. 
Koska avustajakoirat  kiinnostavat kaikkia, pyysin Siniä mukaan diabetes iltaan, vaikka hän ei diabeetikko olekkaan.  Kiva kun hän suostui. Oli hieno parivaljakko edustamassa koirien aatelia,  Hypo-Hani ja Opas-Diiva, Eikä emännissäkään ollut mitään vikaa. Yhtä ihailevia katseita saivat niin emännät kuin koiratkin. 


Tulevaa hypokoira  projektia ajatellen Sini ja Diiva (Diivalta ei tosin kysytty) lupautuivat jatkossakin toimimaan tuki koirakkona. Diiva on loistava "häirikkökoira" esim. ohitusharjoituksissa, koska se ei hötkyile eikä välitä vaikka toinen osoittaa ylenmääristä kiinnostusta. Femmakin teki kolutushetkissä osansa, se istui ja haukotteli hihnassa kyllästyneen näköisenä.


En ole koskaan kätellyt niin paljon, kuin Sinin kanssa käteltiin. Hypokoiran pitää osata istua nätisti paikoillaan, kun joku tulee lähelle juttelemaan tai kättelemään. Monta kertaa kuului yhteisillä lenkeillä kätellessä  että ISTU PAIKOILLASI. Jos joku kuuli muttei nähnyt meitä, niin varmasti ihmetteli että kenen pitää istua paikoillaan.


Innolla odotamme kaikki, että labbispennut näkevät päivänvalon.
Arja Makkonen


  Kuvassa: Hypokoira Hani, Sini ja Opas Diiva

  Kuvassa: Femma ja Diiva :  Femma ja Diiva


Kirjoita kommentti

Pentukerhon blogi on sivu, johon kuka tahansa "bloggari" voi kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti opaspentuihin liittyviä juttuja. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvia. Blogiteksteihin on kenellä tahansa myös kommentointimahdollisuus.

Blogin kommentointikin toimii taas.