Tapahtumia     Fanituotteita     Vuoden Äippä     Blogi     Galleria     Linkkejä     Keskustelualue     Yhteydenotto


Opaspentuperheet Facebook-linkki

Rohkea rokan syö

29-11-2018

Rohkea rokan syö, ja uhkarohkea koulun kalakeiton, sanottiin aikoinaan. Oli se kalakeitto kyllä sellaista, että rohkeutta vaati sitä syödä.


No niin, tämä nykyinen rohkeus ilmenee siinä, että meillä on nyt uusi koiranpentu, musta labbispentu Dara. (Mysis LLoretta)
Dara syntyi 3.10-18 Mysis-Kenneliin Ouluun, ja se muutti 23.11.-18  meille.  Darasta on tarkoitus kouluttaa hypokoira, ja olen ikuisesti kiitollinen pennun kasvattajalle, kun hän  auttoi pennun valitsemisessa. Pentueessa on viisi  tyttöä ja kolme poikaa.


On sanottava että "isosisko" Femma ei taaskaan tuntenut kovin suuria sisarellisia tunteita kun Dara tuli kotiin. Meidän eläinlääkärihän aikoinaan sanoi kun meille tuli uusi pentu,  että koira-ihmiset ovat ihmisrotu joka ei ikinä opi. Dara on nyt pentu nro 17, eikä vieläkään ole opittu.


Sini kävi Diivan kanssa katsomassa "vauvaa", ja on sanottava, että hieman meitä hymyilytti, kun "Diiva-täti" juoksi ensin pnetua karkuun. Pian Diiva myös oppi, että murahtelemalla sen saa karkotettua ainakin hetkeksi.  Täytyy kyllä sanoa, että pennun itsetunto on kohdillaan kun kaksi isoa labbista sille murisi molemmin puolin,  ja se vaan sinnikkäästi meni  uudelleen lähelle, ja tökki mahan alustaa, josko maitohörppy irtoaisi.
 Dara taitaa luottaa täysin omaan söpöyteensä.


Nyt Femma jo leikkii sen kanssa. Pentu roikkuu lelussa, ja Femma vetää sitä nahkoineen päivineen ympäri lattiaa, murina kuuluu asiaan.


Daran "hypokoirakoulu pennuille" alkaa maaliskuussa, ja sinne on tarkoitus hypätä mukaan. Nyt vielä opetellaan yhteiseloa, ja etenkin sisäsiisteyttä, mutta pikkuhiljaa joitakin perusasioita voi leikin varjolla alkaa tulevaa ammattia varten Daralle opettamaan. Ja takaan, että Väkeväisen Vesku opaskoirakoulla saa lukemattomia puheluita enonsa emännältä täältä Haminasta :)


Lupa tuli myös paikallisiin K-Marketteihin mennä katsomaan suurta maailmaa. Toistaiseksi mennään lyhyille vierailuille vain sylissä, mutta kunhan rokotuksia on tullut  ja pohjatulppa alkaa pitämään, niin vierailuita kaupoille pidennetään. 

Arja Makkonen

   Dara, tuleva hypokoira : Hyvin sopii keltainen koulutushihna jo seitsemän viikkoiselle Daralle


  Sini ja Dara : Sini pentu sylissä sohvalla, ja Femma  ja Diiva mulkoilevat lattialla istuen

  Dara ja Femma : iso ja pieni rintarinnan syömässä


Kirjoita kommentti

Pentukerhon blogi on sivu, johon kuka tahansa "bloggari" voi kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti opaspentuihin liittyviä juttuja. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvia. Blogiteksteihin on kenellä tahansa myös kommentointimahdollisuus.

Blogin kommentointikin toimii taas.