Tapahtumia     Fanituotteita     Vuoden Äippä     Blogi     Galleria     Linkkejä     Keskustelualue     Yhteydenotto


Opaspentuperheet Facebook-linkki

Pistää ai !

11-03-2019

Isäntäväki, tai oikeastaan emäntä, on "hysteerinen matte". Mitä sitten, jos pientä Dara koiraa pissatti  hieman useammin. Vaan eikö mitä, pieni koira raahataan lääkäriin, ja sitten pistellään, ultrataan,  kopistellaan ja tutkitaan päästä varpaisiin.
Avec klinikan henkilökunta Porvoossa  ja  Elina lääkäri kyllä ne pistohommat osaa. Tuli sentään hieno bling-bling side tassuun.

Chita eläinlääkärikin kävi moikkaamassa, hän muisti "matten ja fatten"  ja sanoi kyllä ymmärtävänsä emännän huolen, kun edeltäjä  oli niitä "nuorena nukkuneita".Kokeiden ym. tutkimusten perusteella löytyi terve koira, emäntä tosin voisi tutkituttaa päästään tuon huolestumis-osion.
Nuorilla tyttökoirilla on omat kommervenkkinsä, kasvaminen ja  juoksuaika yleensä korjaa tilanteen. Sitä odotellessa.


Isosisko Femma oli  pentuna  "niitä kusiluutia", mutta sillä olikin tulehduksia, ja silti ihan kunnon opaskoira siitä kasvoi. Femma viettää  9 vuotis synttäreitä maaliskuun lopulla.


Sen sisko, opaskoirakoulun raakkikoira Friida, tulee juhlimaan Diivan kanssa. Saadaan varmaan possunkorvat silloin.  Salakoodi on PK. Femma nimittäin hyppää kattoon jos kuulee sanan "possonkorva". Isäntäväki supattelee ostavansa PK-tuotteita.  Niitä kyllä valitettavasti pihtaillaan, eikä saa joka päivä.


Tulevaisuutta hypokoirana ajatellen, joutuu pieni koira Dara käymään käytöskoulua. Kaikenlaista siellä onkin, rauhoittumista, ei-ovista-ryntäystä, hienosti hihnassa... entä villeys ja vapaus. Sitä ne eivät siellä opeta.
Toisinaan  joutuu syliin, pidetään kiinni ja hoetaan "rauhoitu, rauhoitu". Sitten kun ei rimpuilua enään ole, päästetään menemään. Outoja nuo ihmiset.

Kaikki mikä on kivaa, on ilmeisesti koirilta  kiellettyä, koirien moraalitonta, tai ainakin koiria lihottavaa. Kuten se pullan pala, jonka  hoidossa ollut neljävuotias oli jättänyt olohuoneen matalalle pöydälle.
Saa tässä reuhatakin,  joko yksin tai porukassa koirakavereiden tai ihmisten kanssa, onneksi on noita koirakavereita sen verran että saa juosta kunnolla, emännästä ei  juoksemaan olisikaan.


Ihan on mukavaa päästä hypokoirakurssille maaliskuun 28 päivä. Emäntä osaa jo tosi hyvin vaihdella hajulaudalla etsittävän tuoksun paikkaa.  Haju löytyy nykyisin joka kerta, koska eihän tulevan hypokoiran  hienovainuista nenää  petetä. Harjoittelu on mukavaa, onnistuneesta suorituksesta kuuluu ääni naksuttimesta "click" ja sitten nami perään.


On vielä kerrottava, kun edellisellä hypokurssilla oli karjatilan emäntä kouluttamassa lapselleen hypokoiraa. Meillä oli keskustelu palsta, jonka nimi oli "click ja nami", (johtuen juuri naksuttimesta ja namituksesta).  Ensin click ja sitten nami perään.  Lapsi mielsi,  että click tarkoittaa naulapyssyn ääntä, ja nami  syömistä  :)


Arja Makkonen

Bling-Bling tassussa

Dara rauhoittuu


Kaupassa harjoittelemassa


Kummanko lelu


Kirjoita kommentti

Pentukerhon blogi on sivu, johon kuka tahansa "bloggari" voi kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti opaspentuihin liittyviä juttuja. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvia. Blogiteksteihin on kenellä tahansa myös kommentointimahdollisuus.

Blogin kommentointikin toimii taas.