Tapahtumia     Fanituotteita     Vuoden Äippä     Blogi     Galleria     Linkkejä     Keskustelualue     Yhteydenotto


Opaspentuperheet Facebook-linkki

OPASKOIRA VUOSIKIRJA 2019 – VIIHDYTTÄVÄÄ ASIAA OPASKOIRISTA

24-03-2019

Teksti: Sari Karjalainen, kirjan toimittaja

Opaskoira vuosikirja on suurelle yleisölle suunnattuOpaskoirayhdistyksen tärkeä varainhankintatuote. Kirjaa on julkaistu jovuodesta 1954 lähtien. Opaskoiravuosikirjassa on koiramaisia tekstejä erinäkökulmista, suurin osa opaskoirankäyttäjiltä. Joillekin tämä on ensimmäinenjulkaisu, toiset taas ovat kirjoittaneet eri julkaisuihin, onpa joku julkaissutkirjojakin.

Tänä vuonna tässä Enni Koistisen taittamassa huikeassa kirjassa ontekstejä eri aiheista ja eri maista. Lukijalle väläytellään maisemia Skotlannista,Usa:sta ja Saksasta, päähenkilöinä maissa asuvat opaskoirankäyttäjät. Kahdessajutussa vaelletaan Lapissa ja koetaan sitä rauhaa, mitä sieltä voi aistia,vaikkei näkisikään. Siitä, miten opaskoira pitää huolta, auttaa vaikeastakinsairaudesta kuntoutumisessa, virkistää mieltä sekä luo siltojakanssakulkijoihin, on monta herkkää kertomusta. Kestoaiheitakin on, kuten se,miten raskasta ystävästä luopuminen on, ja miten haasteellista uuden oppaantulo siihen ystävän paikalle. Onpa kirjan sivuille päässyt kahden oppimääränkoira, joka tunnistaa käyttäjänsä verensokerien heilahdukset.

Koirattomuuskaan ei ole hyvä olotila.

Kirjan päällimmäinen tunnelma on kuitenkin ilo uskollisesta ystävästä,jota parempaa apuvälinettä ei ole.

Ostamalla Opaskoira vuosikirjan saat sitä lukiessasi kokea tunteidenlaajan skaalan. Päällimmäisenä arvostus koiran kekseliäisyyttä kohtaan sekäilo, että tuet yhdistystä, joka järjestää lisäkoulutusta, opastuskokeita,luentoja, retkiä ja muuta toimintaa opaskoirankäyttäjille. Näille kaikilletapahtumille on yhteistä koirien ja ihmisten tapaaminen ja vertaistuki.

Lopuksi lainaus Mikko Ojasen tekstistä Vanhenevan herrasmiehentunnustuksia:

”Yhtenä iltana vain tassu ei pitänyt. Pakko oli isonkin miehenuikuttaa, sen verran kovasti tassuun koski.

Mentiin opaskoirien työterveyslääkärille. Haava puhdistettiin jakipulääkkeitä ja antibiotti annettiin. Sain oikein sellaisen vahvan ruiskeen jaihmisten puheiden mukaan en kuulemma enää ollut selvinpäin, en tosin viikonlopunkunniaksi, vaikka perjantaina lääkärissä olimmekin. Siellä meidän työterveyshuollossa ihmisnaiset puhuttelivat minuasanoilla rakas ja kulta, kun suorittivat aika ikäviä toimenpiteitä.
Lukija ehkä muistaa, että sharmini on aina purrut kaikenikäisiinkoirien ystävättäriin.”

Opaskoira-vuosikirjan hinta on 28 euroa. Se ilmestyy kulloisenkinvuoden maaliskuussa. Vuosikirjan markkinointi ja ilmoitusten myynti: Jari Korhonen / Buckonet Oy puhelin: 045-230 8875 sähköpostikorhonen.jaripekka@gmail.com


Kirjoita kommentti

Pentukerhon blogi on sivu, johon kuka tahansa "bloggari" voi kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti opaspentuihin liittyviä juttuja. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvia. Blogiteksteihin on kenellä tahansa myös kommentointimahdollisuus.

Blogin kommentointikin toimii taas.