Tapahtumia     Fanituotteita     Vuoden Äippä     Blogi     Galleria     Linkkejä     Keskustelualue     Yhteydenotto


Opaspentuperheet Facebook-linkki

24.4.2019 / KUNNIAJÄSEN

24-04-2019

Opaspentukerho valitsee vuosittain vuoden Äipän. VuodenÄippä on lähtenyt liikkeelle Oittaalla opaskoirapäivän tapahtumassa vuonna 2009ja se julkaistaan aina kansainvälisenä opaskoirapäivänä, huhtikuussa.

Valinnan taustalla on joukko varsin väljiä "sääntöjä". Netähtäävät lähinnä siihen, että kunniakirjan saaja on jotenkin omallatoiminnallaan tukenut opaspentuja.

Ajatus Suomen opaspentukerhon perustamisesta sai alkunsa JuhaHerttuaisen käydessä 1970-luvulla Englannissa ja Amerikassa tutustumassaopaskoirakoulujen toiminnan lisäksi pentujen sosiaalistamiseen. Matkoilla hännäki järjestelmällistä pentujen sosiaalistamista, joka siellä aloitettiinsamaan aikaan kuin pentujen lisäruokinta eli noin kolmen viikon iässä.Herttuaisen matkojen jälkeen Vantaan opaskoirakoululla alettiin kiinnittämäänpentujen sosiaalistamiseen enemmän huomiota. Aluksi pentutapaamisia kuitenkinjärjestettiin resurssien vähyyden vuoksi ”ylimääräisinä viikonlopputöinä”.

Juhan mukaan vuosien kuluessa on pentujen sosiaalistamiseen lisättyuusia elementtejä, kuten tasapainolautaa, erilaisia kulkupintoja,kiipeilytelineitä ja tietenkin ulkopuoliset sosiaalistamisporukat, jokavierailivat koululla säännöllisesti. Vantaan Opaskoirakoululla pentutapaamisetaloitettiin koulun siirryttyä Mäkkylästä Vantaalle. Tavoitteeksi asetettiin,että jokainen pentu osallistuisi vähintään kolmesti hoitoaikanaan pentutapaamiseen.Herttuaisen Juhan haaveissa oli 2000-luvun alkupuolella myös ”äippäkerhon”perustaminen Peesarit-kerhon tapaan, mutta silloin se vielä jäi haaveeksi. 

Pentukerhon perustamiskokous pidettiin 29.3.2008. Opaspentukerhonperustaja Juha Herttuaiselle annetaan Opaspentukerhon 10 vuoden toiminnankunniaksi arvonimi, kunniajäsen. Tänä vuonna ei valita vuoden äippää. vaikkaäippänä Juhakin on toiminut. Katsomme, että tämä ensimmäinen opaspentukerhonkunniajäsen arvonimi (nro 1) on arvokkaampi.

Juha saa pentukerholta kunniakirjan lisäksi heijastavan takin. Juha saanäin ”loistaa jatkossakin pentujen hyväksi”. saimme Juhan kiinni puhelimella jahän tuntui olevan hyvin otettu tästä uudesta arvonimestään.


Kirjoita kommentti

Pentukerhon blogi on sivu, johon kuka tahansa "bloggari" voi kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti opaspentuihin liittyviä juttuja. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvia. Blogiteksteihin on kenellä tahansa myös kommentointimahdollisuus.

Blogin kommentointikin toimii taas.