Tapahtumia     Fanituotteita     Vuoden Äippä     Blogi     Galleria     Linkkejä     Keskustelualue     Yhteydenotto


Opaspentuperheet Facebook-linkki

Makeita koiria

06-07-2019

Hyvin mallikkaasti alkoi Daran testit hypokoiran uralla. Se pääsi läpi hajuerottelu- ja ilmaisutestistä hienosti kesäkuussa hypokoirakurssilla. Emäntää enemmän jännitti  testi, kun  se suoritettiin "luokan edessä". Ihan kuin aikoinaan koulussa laulukoe...kauheeta.
Tuli myös mieleen, että miten päin Dara toheltaa siellä luokan edessä, kun oli toisia koirakoita luokassa myös. Erottelu tehtiin kolmeen kertaan eri "hajusarjoilla". Opettaja istui lattialla hajulaudan äärellä, ja Dara löi peppunsa opettajan syliin, ja siitä nuuhki asiantuntevasti hypohajut  kertaakaan erehtymättä.  Oli tosi hieno tunne, kun opettaja sanoi : läpi meni.


Hauskoja sattumiakin oli. Näiden nuorien koirien kanssa moni isäntä/emäntä voihkii, kun se hyppii, kun se vetää hihnassa, kun se ei kuuntele...jne. Höh, ollaanhan me kasvatettu lapsetkin, ja ihan sama niiden kanssa, etenkin tuo "kun se ei kuuntele" osio. Ei kakarat kovasti vetäneet, ne hidasteli perässä, etenkin kaupungilla liikuttaessa.
Samaa valittelen itsekin Darasta...kun se vetää jne. 


Kerran ennen ruokatuntia kurssilla, menimme asuntoautoon syömään ja Aimo lähti viemään ex-Opas Femmaa kävelylle. Kurssikaveri oli huomannut Femman ja Aimon kauempana, ja hän sanoi että kylläpä Dara kävelee nätisti, eihän se vedä yhtään, eikä hyppää vastaantulijoita vasten....oli pakko tunnustaa, että se oli toinen koira, valmiiksi koulutettu opaskoira, eläkkeellä oleva.
Kysyin  kauttarantain hypokurssin opettajilta, että kuinka tarkkaan he muistavat millainen koira kelläkin on :) 
Hypokurssin opettajakin sanoi että heillä on erinomainen muisti koirista, he erottavat kyllä ruskean ja mustan labbiksen. Sitäpaitsi mikrosiru luetaan ennen testiä. Turha tässä on sitten yrittää  Sinin mustan Diivakoiran kanssa mitään  filunkipeliä käytöstestissä :)


Daralla on kolleega, jo valmistunut hypokoira,  Staijhoun Hani.  Hani on ihan varmasti neuvonut Daraa, että sitten kun alat ilmaista yöllisiä matalia sokereita, siitä pitää vaatia yölisä tupla herkuilla, ja nameja ei kannata lähteä hakemaan itse, vaan se pitää tuoda koiralle suoraan suuhun.
Hanin emäntä kertoi, että hänellä on verensokerimittari jo lähes turha, koska Hani hoitaa työnsä niin mallikkaasti. On todella mukavaa, kun Salla on tullut Hanin kanssa kertomaan hypokoirista erilaisiin tapahtumiin, ja olen buukannut meidät jo syksyn diabetesiltaan tänne Haminaan. Salla opettaa tulevia sairaanhoitajia, ja Hani käy hänen mukanaan töissä. 


Sekin on hyvä asia, että näistä "apukoirista" tulee yleisempiä, ja ne alkavat päästä mukaan lähes joka paikkaan.
t. Opsikelija Dara ja Arja Makkonen

  Arja ja Dara,Salla ja Hani

  Femma ja Dara

  Dara diabeteshoitajan vastaanotollaKirjoita kommentti

Pentukerhon blogi on sivu, johon kuka tahansa "bloggari" voi kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti opaspentuihin liittyviä juttuja. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvia. Blogiteksteihin on kenellä tahansa myös kommentointimahdollisuus.

Blogin kommentointikin toimii taas.