Tapahtumia     Fanituotteita     Vuoden Äippä     Blogi     Galleria     Linkkejä     Keskustelualue     Yhteydenotto


Opaspentuperheet Facebook-linkki

Pyhtään kirkon pihan pomppiva "häirikkö mummo"

15-06-2020

Oli lämmin sunnuntai iltapäivä, useita heiluvia häntiä joissa oli koira kiinni, sekä koirien narunjatkeita alkoi ilmestyä Pyhtään kirkon pysäköintipaikalle. Turvaetäisyydet pidettiin ja henkilömäärä oli alle kymmenen. (seurakunnalta oli myös saatu lupa alueen käyttöön)

Joukkoon kuului vanhempia osaajia tottelevaisuudessa, tällä tarkoitetaan nyt koiria, eikä esim. aviomiehiä.

Mukana oli myös pari koiranpentua, tulevia työkoiria nekin. Kotkalaisen Salla Halisen stabijhoun pentu on tuleva hypokoira, ja haminalaisen Sari Niemisen Picardien paimenkoira Ruu opiskelee jälkikoiraksi.Tulevat työkoirat, ja tietenkin kaikki muutkin koirat, täytyy saada käytökseltään  sellaisille tavoille että niiden kanssa pärjää missä vaan. Koirat tarvitsevat koulutusvaiheessa erilaisia kokemuksia.

Ajatus "Pyhtään kirkkopihan häirikkö mummosta" tuli, kun kaikesta koulutuksesta huolimatta  näyttökoetta vaille valmis hypokoira Dara arasteli kaupassa rollaattoria, myös pumppukärryt olivat suhteellisen jännä juttu.

Lastenrattailla oli koiria  siedätetty jo aiemmin. Toivottavasti Toni Virran lapsi ei pahastunut, kun hän toi rattaat treeneihin.

Pumppukärryjä ei löytynyt lainaksi, mutta laina-rollaattori löytyi. 

Salla Halinen puettiin borsalino ja mekko rekvisiittana mummoksi. Tarkoitus oli, että mummo tulee yllättäen vastaan ja koirat oppivat sietämään yllätyksen reagoimatta.

Harjoitus alkoi, ja ei ole varmaa havaintoa ketkä nauroivat enemmän, koirat vai me ihmiset.

Noitamaisesti käkättävä rolla-mummo sai aikaan vain suurta uteliaisuutta koirissa, ja hänen rapiseva paperikassinsa herätti kiinostusta että liekö siellä namia tarjolla.

Meidän ohjaaja Sari sanoi, että hän jotenkin odotteli myös, että kohta pii-paa auto tulee paikalle. On sanottava että Salla oli tosi köpsäkkä mummo hyppiessään eteenpäin myös ilman apuvälinettä.

Tuli jotenkin mieleen, että koirat pitivät meitä pilkkanaan, vaikka ne eivät sentään kieriskelleet nauraen mahaansa pidellen maassa.

Mutta saattoivat tuumailla, että kaikkea nuo ihmiset keksivätkin ...muka siedätystä. Ex-Opas Femma katseli tyynen rauhallisesti menoa, ja oli sen näköinen, että pääsisikö asuntoautoon jo nukkumaan. Hulluja nuo on.

Sehän oli tietenkin hyvä, että yksikään koirista ei reagoinut negatiivisesti, mutta se vaivannäkö jota koettiin suunnittelussa...voisi melkein sanoa että hukkan meni hyvät humalat :)

Arja Makkonen

 Mummo kulkee

 Rollamummo


Kirjoita kommentti

Pentukerhon blogi on sivu, johon kuka tahansa "bloggari" voi kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti opaspentuihin liittyviä juttuja. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvia. Blogiteksteihin on kenellä tahansa myös kommentointimahdollisuus.

Blogin kommentointikin toimii taas.