Tapahtumia     Fanituotteita     Vuoden Äippä     Blogi     Galleria     Linkkejä     Keskustelualue     Yhteydenotto


Opaspentuperheet Facebook-linkki

PATRUUNATALON HAUKKU-JENGI

09-02-2021

Se on yleensä sunnuntai, kun sekalainen ihmisryhmä alkaa liikehtiä tietyllä tavalla, ja me koirathan luemme heitä kuin avointa kirjaa. Vuosisatojen aikana kehittynyt vaisto on sen opettanut.

Pyhtään Patruunatalon tehdashalli on SE paikka, missä käymme ihmistemme kanssa sunnuntaisin.

Nykytilanne kyllä asettaa omat rajoituksensa, mutta turvaväleillä voidaan ihmisiä juoksuttaa.

Jos ihmisten, jotkut koirat käyttävät sanaa ”henkilökunta”, oppivaisuudesta jotakin kertoisi, niin ryhmän pienin, Manchesterin terrieri, on ollut erityisen hyvä kouluttamaan kotiväkensä mieleisekseen. Luotto omaan söpöyteen tulee olla sataprosenttinen. Vingahtelutaito katsotaan myös eduksi. Silloin saa paljon anteeksi, vaikkapa haukkumisen tai postin repimisen.

Picardien paimenkoira, siinä vasta ylväs koira. Voi kuinka Picardien paimenkoiran omistaja nauttiikaan kun pääsee lammaspaimeneen. Hän saa heilua paimensauvan kanssa kuin sirkustirehtööri, ja ohjata lammaslauman läpi tuulen ja tuiskun. Kukahan ne työt loppujen lopuksi kuitenkin tekee.

Picardi kyllä tietää miten lampaita paimennetaan, mutta joskus voi hauskuuttaa itseään ketkuilemalla emännän kustannuksella.

Vesipelastukseen Picardien paimenkoira on myös sopiva, ja aivan varmasti isäntäväki nauttii kovin, kun saa mökkirannasta soutaa veneellä perään kun picardi päättää uida Tallinnaan.

Ollaan me aika poikia.

Saksanpaimenkoira on monipuolinen palveluskoira, oppivainen ja työintoa riittää moneen asiaan. Mikä onkaan mukavampaa, kun isäntä nousee ennen töihin lähtöä klo 4, ja tekee kelillä kuin kelillä aamulenkin kolmen seefferinsä kanssa.

Sitä ei vaan seefferimaailmassa ymmärretä, miksi treeneissä isännän niska alkaa joskus punoittaa, ja hän saattaa viedä koiransa savu korvista suhisten autoon. Tuossa tilanteessa isäntä se jäähylle joutaisi eikä koira. Sehän oli vaan pilaa, kun koira ei esim. pysy paikallaan...ei leikistä saa hermostua.

Labradorinnoutaja, siinä vasta oiva koiraeläin. Hieno työkoira loistavan hajuaistinsa kanssa monipuolinen, opaskoirana verraton, ja noutajana se on yksi parhaista roduista... mitä siitä jos joskus on ahne ja pihistää pöydältä herkut, sekä pitää hyppimisestä ja nauttii muutenkin riehumisesta. Sanovat, että kyllä se 12 vuotiaana rauhoittuu. Ehkä...

On myös harvinaisempi rotu Stabijhoun, sitä on helppo kouluttaa ja se oppii vaikka mitä. Miksi ihmeessä sitten tulevalle hypokoira Iinekselle sanotaan silloin tällöin syyttävällä äänellä: sinä Inkeri Ankeinen !

Eikä pidä unohtaa mix-rotuakaan. Se on kyllä kummallista, kun mix-aarteen emäntä saattaa sanoa: annetaan nahoitukseen iso musta koira. Ei äitienpäivä kakun syöminen nyt niin suuri synti ole, tai joulutonttujen repiminen. (vain leikki tonttujen, ei oikeiden).

Joskus treeneissä on ollut mukana labradoodle herra. Hypokoira rintamalta hänkin. On niin hyvin käyttäytyvä, että ei ole oikein moitteen sijaa, mutta mitä häntä nyt suuremmin kehumaankaan.

Oli tarkoitus mennä Patruunantalon halliin treenailemaan talon juhlavalaistuksessa, ja nauttia valotunnelmasta, mutta näillä pakkasilla ei raaski isäntäväkeä siellä palelluttaa. Ne kyllä sanoivat päinvastoin.

Kyllä ne isännät ja emännät siellä vielä kerkeävät juosta, pitkät tai lyhyet valot päällä !

Arja Makkonen

 Thumbnail Ihmisiä treenaavat eläimet


Kirjoita kommentti

Pentukerhon blogi on sivu, johon kuka tahansa "bloggari" voi kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti opaspentuihin liittyviä juttuja. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvia. Blogiteksteihin on kenellä tahansa myös kommentointimahdollisuus.

Blogin kommentointikin toimii taas.