Tapahtumia

Fanituotteita

Vuoden Äippä

Blogi

Galleria

Linkkejä

Keskustelualue

Yhteydenotto

Mobiiliversio


Opaspentuperheet Facebook-linkki

Perussivut


TULEVIA TAPAHTUMIA 

YHTEISTAPAHTUMAT

Ei tiedossa olevia yhteistapahtumia

____________________________________________________

Pentukerhon omat treffit Helsingin alueella ilmoitetaan Facebook -ryhmässä.Pentukerhon tilaisuudet  Tamperella:

14.1.19, klo 18.00 yhteiskävely. Lähtö rautatieaseman sisältä, pääovien viesestä


Tampereella on hyviä tutustumispaikkoja koirien kanssa mm. rautatie- ja linja-autoasema, Clas Ohlson -myymälä, Bauhaus ja Stockmann. Lielahden, Kalevan ja Linnainmaan Prisma, Tullintori ja Koskikeskus.

Moneen ravintolaan saa mennä, mutta eritystä opaskoiraystävällisyyttä osoittavat seuraavat ravintolat: 
    - Ravintola Antika, joka sijaitsee Tammelan kaupunginosassa, vain parin kivenheiton etäisyydellä mukavan kaupunkimme 
      ruuhkakeskuksesta.  Listalta löytyy kreikkalaisia ja kansainvälisiä ruokia. Osoite: Väinölänkatu 1, 33100 Tampere.

STOCKMANNILLA koiria ei ole kielletty tuomasta tavarataloon. meillä Tampereella on "erityislupa pentutreeneihin isommalla joukolla" .
Sovimme seuraavista periaatteista, jotka on myös tiedotettu henkilökunnalle ja erityisesti tavaratalon vartijoille:

- Vierailut vapaaseen tahtiin, kullekin sopivana ajankohtana.
- Suosimme hiljaisempia aikoja kuten aamupäiviä ja myöhäisempiä iltoja, v
ältämme ruuhka-aikoja, kuten joulusesonkia, Hulluja päiviä ym.
- Koiria ei viedä tiloihin, joissa käsitellään tai myydään elintarvikkeita (herkku)
- Koirilla mahdollisuuksien mukaan pentuliivit  joissa opaskoirakoulun tunnus.
- Tottakai siivoamme jäljet (liraukset ym.) ja korvaamme vahingot (huolestuttavan paljon esineitä heiluvan hännän tasolla!)
- Kerrosta vaihtaessa käytämme hissejä tai portaita. Liukuportaisiin ei mennä pentujen kanssa.
- Otamme muut asiakkaat huomioon. Esim. jos hissiin on menossa muita, kysymme heiltä suostumuksen ottaa koira mukaan hissiin. Aina voi olla allergisia. Ja jäämme odottamaan seuraavaa hissiä...
- Pyrimme välttämään koiran viemistä sovituskoppeihin. Tai avustaja mukaan, silloinhan koira voi opetella sitä rauhallista odottelua.

Aloittelevan koiran ohjaajan on varmasti hyvä ottaa "peesari" mukaan, joka seuraisi koiran toimintaa ja tarkkailisi muiden ihmisten reaktioita.  Koirapelkoisia, koiriin tottumattomia lapsia voi tulla vastaan kapeilla käytävillä.Kasvaako sinun perheessäsi opaskoiranpentu?
Haluatko tutustua muihin hoitoperheisiin?

Tervetuloa Opaspentukerhoon!

Opaspentukerho perustettiin 29.3.2008. Se toimii itsenäisesti, mutta yhteistyössä Opaskoirayhdistyksen kanssa.  Opaspentukerhoa kutsutaan leikkimielisesti äippäkerhoksi ja sen jäseniä äipiksi sukupuolesta riippumatta.

Pentukerhoon voivat kuulua kaikki, joilla on tai on ollut Opaskoirakoulun pentu hoidettavanaan. Kerhon ajatuksena on tarjota vertaistukea pentuhoitajille, järjestää tapaamisia, retkiä ja muuta mukavaa ohjelmaa, myös yhdessä opaskoirankäyttäjien kanssa. Olipa sinulla kotonasi minkä tahansa Opaskoirakoulun vilkas pikkupentu, koulutuksesta lomalla oleva tuleva opas, mammakoira, eläkeläinen tai vaikkapa kotikoiraksi jäänyt "uranvaihtaja", olet tervetullut pentukerholaisten joukkoon. Jäsenmaksua ei ole.

Aktiivisinta toiminta on pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, mutta myös muualla on tapahtumia. Pentutreffit ovat opaspennuille juuri oikeita ja hyviä tilaisuuksia päästä tapaamaan ystävällisiä ja kilttejä toisia koiria ja ehkä vähän painimaankin. Se on myös hoitoperheelle erinomainen paikka saada kokeneemmilta hyviä vinkkejä erilaisiin pennun kasvuvaiheisiin.

Vertaistuesta on aina hyötyä, ja sen lisäksi se tuo uusia sosiaalisia kontakteja niin ihmisille kuin pennuillekin.Uusia harrastajia mahtuu aina mukaan, tervetuloa!

Pentukerhon hallitukseen 2018 kuuluvat: Merikallio Sini (pitää ajan tasalla kerhon rahavaroja), Terhi Mikkola, Sirpa Miettinen, Suomela Marja, Talonen Sari (puheenjohtaja, Valjaissa-lehden pentukerhopalstan kirjoittaja), Teija Toikka (Valjaissa-lehden pentukerhopalstan kirjoittaja) , Tyrväinen Hannele, Vanne Marjo ja Vironseppä Pirkko.

Puheenjohtajina ovat toimineet
29.3.2008 - 2010  Saana Tuomi
6.2 2010   - 2012  Serena Karlsson
1.5.2012   -           Sari Talonen


Opaspentukerhon puolesta,
puheenjohtaja Sari Talonen, etunimi.p.sukunimi@tampere.fi