Opaspentuperheet Facebook-linkki

Perussivut

Tapahtumia

Fanituotteita

Vuoden Äippä

Blogi

Galleria

Linkkejä

Keskustelualue

Yhteydenotto

Mobiiliversio


RestauRanta päivien (5-6.7.19) silityskoirat

06-07-2019

Tampereen seudun opaspennut kutsuttiin Teivon raviradalle heidän RestauRanta päivien (5-6.7.19) silityskoiriksi.

Satoi tai paistoi periaatteella ilmottauduttiin mukaan vapaaehtoisiksi. Tänään meitä oli paikalla 7 koiran vahvuudella (pentuja, mammakoira, eläkeläisiä ja opas)
Vettä satoi ja väkeä oli paikalla hyvin vähän, mutta meidän pennut saivat tuhat hyvää kokemusta (treeniä).

Ollaan saatu Teivon raviradalla ilmaiseksi treenailla ja luotua sinne hyvät suhteet. Nyt vastavuoroisesti autoimme heitä. Tosin meillä pieni oma innostus päästä samalla jakamaan opaskoiratietoutta 😄


Makeita koiria

06-07-2019

Hyvin mallikkaasti alkoi Daran testit hypokoiran uralla. Se pääsi läpi hajuerottelu- ja ilmaisutestistä hienosti kesäkuussa hypokoirakurssilla. Emäntää enemmän jännitti  testi, kun  se suoritettiin "luokan edessä". Ihan kuin aikoinaan koulussa laulukoe...kauheeta.
Tuli myös mieleen, että miten päin Dara toheltaa siellä luokan edessä, kun oli toisia koirakoita luokassa myös. Erottelu tehtiin kolmeen kertaan eri "hajusarjoilla". Opettaja istui lattialla hajulaudan äärellä, ja Dara löi peppunsa opettajan syliin, ja siitä nuuhki asiantuntevasti hypohajut  kertaakaan erehtymättä.  Oli tosi hieno tunne, kun opettaja sanoi : läpi meni.


Hauskoja sattumiakin oli. Näiden nuorien koirien kanssa moni isäntä/emäntä voihkii, kun se hyppii, kun se vetää hihnassa, kun se ei kuuntele...jne. Höh, ollaanhan me kasvatettu lapsetkin, ja ihan sama niiden kanssa, etenkin tuo "kun se ei kuuntele" osio. Ei kakarat kovasti vetäneet, ne hidasteli perässä, etenkin kaupungilla liikuttaessa.
Samaa valittelen itsekin Darasta...kun se vetää jne. 


Kerran ennen ruokatuntia kurssilla, menimme asuntoautoon syömään ja Aimo lähti viemään ex-Opas Femmaa kävelylle. Kurssikaveri oli huomannut Femman ja Aimon kauempana, ja hän sanoi että kylläpä Dara kävelee nätisti, eihän se vedä yhtään, eikä hyppää vastaantulijoita vasten....oli pakko tunnustaa, että se oli toinen koira, valmiiksi koulutettu opaskoira, eläkkeellä oleva.
Kysyin  kauttarantain hypokurssin opettajilta, että kuinka tarkkaan he muistavat millainen koira kelläkin on :) 
Hypokurssin opettajakin sanoi että heillä on erinomainen muisti koirista, he erottavat kyllä ruskean ja mustan labbiksen. Sitäpaitsi mikrosiru luetaan ennen testiä. Turha tässä on sitten yrittää  Sinin mustan Diivakoiran kanssa mitään  filunkipeliä käytöstestissä :)


Daralla on kolleega, jo valmistunut hypokoira,  Staijhoun Hani.  Hani on ihan varmasti neuvonut Daraa, että sitten kun alat ilmaista yöllisiä matalia sokereita, siitä pitää vaatia yölisä tupla herkuilla, ja nameja ei kannata lähteä hakemaan itse, vaan se pitää tuoda koiralle suoraan suuhun.
Hanin emäntä kertoi, että hänellä on verensokerimittari jo lähes turha, koska Hani hoitaa työnsä niin mallikkaasti. On todella mukavaa, kun Salla on tullut Hanin kanssa kertomaan hypokoirista erilaisiin tapahtumiin, ja olen buukannut meidät jo syksyn diabetesiltaan tänne Haminaan. Salla opettaa tulevia sairaanhoitajia, ja Hani käy hänen mukanaan töissä. 


Sekin on hyvä asia, että näistä "apukoirista" tulee yleisempiä, ja ne alkavat päästä mukaan lähes joka paikkaan.
t. Opsikelija Dara ja Arja Makkonen

  Arja ja Dara,Salla ja Hani

  Femma ja Dara

  Dara diabeteshoitajan vastaanotollaVantaan opaskoirakoulun avoimet ovet

08-06-2019

Pentukerho oli tänään 8.6 Vantaan opaskoirakoulun avoimissa ovissa näkyvillä omalla pöydällään.

Vaikka aurinko paistoi + 28 asteen kuumuudella, väkeä kävi ilahduttamassa koulun maskotti Viki.

24.4.2019 / KUNNIAJÄSEN

24-04-2019

Opaspentukerho valitsee vuosittain vuoden Äipän. VuodenÄippä on lähtenyt liikkeelle Oittaalla opaskoirapäivän tapahtumassa vuonna 2009ja se julkaistaan aina kansainvälisenä opaskoirapäivänä, huhtikuussa.

Valinnan taustalla on joukko varsin väljiä "sääntöjä". Netähtäävät lähinnä siihen, että kunniakirjan saaja on jotenkin omallatoiminnallaan tukenut opaspentuja.

Ajatus Suomen opaspentukerhon perustamisesta sai alkunsa JuhaHerttuaisen käydessä 1970-luvulla Englannissa ja Amerikassa tutustumassaopaskoirakoulujen toiminnan lisäksi pentujen sosiaalistamiseen. Matkoilla hännäki järjestelmällistä pentujen sosiaalistamista, joka siellä aloitettiinsamaan aikaan kuin pentujen lisäruokinta eli noin kolmen viikon iässä.Herttuaisen matkojen jälkeen Vantaan opaskoirakoululla alettiin kiinnittämäänpentujen sosiaalistamiseen enemmän huomiota. Aluksi pentutapaamisia kuitenkinjärjestettiin resurssien vähyyden vuoksi ”ylimääräisinä viikonlopputöinä”.

Juhan mukaan vuosien kuluessa on pentujen sosiaalistamiseen lisättyuusia elementtejä, kuten tasapainolautaa, erilaisia kulkupintoja,kiipeilytelineitä ja tietenkin ulkopuoliset sosiaalistamisporukat, jokavierailivat koululla säännöllisesti. Vantaan Opaskoirakoululla pentutapaamisetaloitettiin koulun siirryttyä Mäkkylästä Vantaalle. Tavoitteeksi asetettiin,että jokainen pentu osallistuisi vähintään kolmesti hoitoaikanaan pentutapaamiseen.Herttuaisen Juhan haaveissa oli 2000-luvun alkupuolella myös ”äippäkerhon”perustaminen Peesarit-kerhon tapaan, mutta silloin se vielä jäi haaveeksi. 

Pentukerhon perustamiskokous pidettiin 29.3.2008. Opaspentukerhonperustaja Juha Herttuaiselle annetaan Opaspentukerhon 10 vuoden toiminnankunniaksi arvonimi, kunniajäsen. Tänä vuonna ei valita vuoden äippää. vaikkaäippänä Juhakin on toiminut. Katsomme, että tämä ensimmäinen opaspentukerhonkunniajäsen arvonimi (nro 1) on arvokkaampi.

Juha saa pentukerholta kunniakirjan lisäksi heijastavan takin. Juha saanäin ”loistaa jatkossakin pentujen hyväksi”. saimme Juhan kiinni puhelimella jahän tuntui olevan hyvin otettu tästä uudesta arvonimestään.


Pieni koira suuri tulevaisuus

15-04-2019