Opaspentuperheet Facebook-linkki

Perussivut

Tapahtumia

Fanituotteita

Vuoden Äippä

Blogi

Galleria

Linkkejä

Keskustelualue

Yhteydenotto

Mobiiliversio


Vuoden 2020 äippä

29-04-2020

Kansainvälisenä opaskoirapäivänä 29.4.2020 Opaspentukerho julkaisee vuoden 2020 Äipän valinnan

Korona tuli ja mullisti tämän kevään jakoko maailman hetkeksi, huh! Mutta toivottavasti pahin mullistus on jo takanapäin, ja pääsemme pikkuhiljaa jo lähelle normaalia. 

Valitsimme vuoden 2020 äipänhelmikuussa, mutta nyt julkistaessa olemme vieläkin enemmän sitä mieltä, että valintamme on osuva.

Vuoden 2020 Opaspentukerhon äipän kunniakirjan saa opaskoirapentu-perheille tarkoitetun Facebook-ryhmän ylläpitäjä Vera Hyvinkään seudulta. Vera on myös kasvattanut opaspentuja ja toiminut pentujen, koululaisten, oppaiden ja eläkeläisten aktiivisena hoitoperheenä.

Opaspentuperheet -ryhmässä oli 28.4.2020jäseniä 493. Siellä vaihdetaan aktiivisesti kuulumisia ja kokemuksia opaspennuista. Vera toimii ylläpitäjänä vapaaehtoisesti. Mitä isompi ryhmä,sitä todennäköisemmin mukaan mahtuu monenlaisia osallistujia, mikä vaatii ylläpitäjiltä erilaisia toimia.

Vera on luotsannut Facebook-ryhmäämme vastuuntuntoisesti ja osoittanut toiminnallaan ammattitaitoa puuttuen tarvittaessa keskusteluihin tai kuviin.

     Kuvassa Veralle lähetetty kunniakirja ja heijastava reppu


Korona ajan viihdettä

23-04-2020

Korona tuli ja mullisti tämän kevään ja koko maailman hetkeksi, huh! Mutta toivottavasti pahin mullistus on jo takanapäin, ja pääsemme pikkuhiljaa jo lähelle normaalia. 

Koirieni Lilin ja Junin kokosimme teille tähän viestiimme muutamia vinkkejä, joita voitte kotona toteuttaa opaspentunne kanssa. Toivottavasti näistä on iloa ja hyötyä etäkevään jatkuessa.

  • Voisitte pelata ristinollaa, jossa harjoitellaan mm. rauhoittumista, luvan kanssa tekemistä ja luopumista
  • Paikalla oloa, leikkimielisesti vessapaperirullilla….montako saa pään päälle kasaan tai pennuilla kyljen päälle
  • Keilaamista pulloilla jossa harjoitellaan mm. luvan kanssa tekemista ja jätä sanaa
  • Tavaroiden nostamista ylös tai vaihtoehtoisesti omien lelujen kantoa lelukoppaan

Opaspentuperheiden faceryhmässä on jaettu myös paljon muita virikeleikkejä ja tarkemmin selostettu nämäkin ideamme

PYSYKÄÄ tervein
T: Lili & JuniPentukoulu Tampereen Tallipihan alueella

04-03-2020

Hienosti koirat asettuivat yhteiskuvaan

Harjoittelimme 3. maaliskuuta 2020 koiran hallintaa eri tavoin toisten koirien ja ihmisten ohittamis/kohtaamistilanteissa ohi kävellen, kiemurrellen, kulman takaa esiintulevan, luokse tulevan juttua haastavan ihmisen,KOtiläksyiksi saimme mm. istumassa/paikallaan odottelun harjoittelemista

 Olipa taas kiva treeni, vaikka ilma oli jäätävän kylmä! 

Verenluovutukseen opaspennun kanssa

28-02-2020

Uusille perheille tiedoksi: meillä on siis oma 'Veriryhmä', jonka piikkiin voi käydä luovuttamassa (aikaa varatessa ja/tai ilmoittautuessa kannattaa sanoa maaginen sana 'Opaskoirat'). 

Muutama vuosi sitten saimme SPR:n Veripalvelujohdolta opaspennuille erityisluvan ottaa ne mukaan verenluovutustilaisuuksiin, tapahtui ne sitten veripalvelutoimistoissa tai kiertävissä verenluovutuspisteissä. Pennut voi näin tutustuttaa 'labrassakäyntiin', joka monelle käyttäjälle ja koiralle uusi ja jännä koettelemus. Ehtona, että ajanvaraus tehdään puhelimitse ennakkoon ko toimiston kanssa. Piikkiin voi luovuttaa, vaikkei olisi pentua/opasta mukanaan. Kaikki kynnelle kykenevät mukaan! https://www.sovinkoluovuttajaksi.fi/


Opaspentukerhon kokous

28-02-2020

Opaspentukerhon vuosikokous on pidetty 28.2.2020 Ylöjärvellä. 

Vuoden äipän valinta julkaistaa 29.4.2020. Pentukerhon kesäpäivä vietetään elokuussa Kangasalla Lihasulan kyläkoululla. Tarkka päivi ilmoitetaan heti kun se varmistuu.

Hannele Tyrväinen ilmoitti luopuvansa paikastaan ja tilalle valittiin Helsingin seudulta Elinan Suoranta. Muut jatkavat toimintaa.