Opaspentuperheet Facebook-linkki

Perussivut

Tapahtumia

Fanituotteita

Vuoden Äippä

Blogi

Galleria

Linkkejä

Keskustelualue

Yhteydenotto

Mobiiliversio


Täydellinen Match, pian Pyhtään Patruunantalolla haukutaan !

05-10-2020

Meidän koiraryhmän treenit ovat jatkuneet yhtä innokkaasti kuten alussa puolitoista vuotta sitten. Silloin aloitettiin Sari Niemisen johdolla tottelevaisuuskoulutus tuleville työ- ja hyötykoirille.

Sarin opetus on yhtä värikästä ja monisanaista kuten ennenkin... ohjaajien huokailut yhtä syviä kuten ennenkin, sekä open ilme silloin tällöin epätoivoinen... kuten ennenkin.

Dara suoritti 2.10.-20 hypokoirien näyttökokeen ja valmistui viralliseksi hypokoiraksi. Se sai viralliset työliivit, sekä saman statuksen mikä on opas- ja avustajakoirilla.

Puolentoista vuoden työ kannatti Hypokoira Ry:n kurssilla, missä varsinainen hypo työskentely opeteltiin.

Näyttökoe suoritettiin Kempeleen Zeppelin kauppakeskuksessa, ja suu oli hiukan kuivana, kun kolmen tuomarin kanssa läksin käpyttelemään kauppakeskukseen. Dara, se kaksinaamainen elukka, käyttäytyi niin hyvin, että en ollut omakseni tuntea. Hetken mietin, että olenko ottanut vahingossa Sinin Miinan mukaan.

Lastenvaunuja työntävä, koiran kanssa vastaantuleva ”häiriökin” sai vaan lyhyen vilkaisun, ja matka jatkui varmoin askelin.

Sen tämä minun kiero eläimeni teki, kun hypo-ope Elisa Forsman pyysi minulta hihnan omaan käteen, niin Dara alkoi hyppiä kuin kenguru. Hypo-ope sanoi että joo, älä hermostu, tämä ei kuulu testiin. Kun hihna tuli minun käteen, Dara oli taas kuin...kuin parempikin koira.

Ystävälläni Sinillä on tosiaan ”tuliterä” opaskoira Miina, ja Dara on tuliterä hypokoira. Nyt voimme mennä mihin vaan yhdessä koirinemme.

Ihan aluksi Miina näytti komean hammasrivinsä Daralle, ja Daralla oli perskarvat pystyssä, mutta jo toisella ulkoilu kerralla ne juoksentelivat muina koirina lenkkimaastossa.

Isommassa porukassakin menee hyvin. Pyysin Sinin mukaan, kun käydään ylläpitämässä Daran opittuja taitoja Sarin treeniryhmässä, ja yritetään karistaa loputkin jouset sen jaloista.

Miina miettii varmaan, että mitä ihmettä täällä pitää pällistellä.

Löysimme uuden treenihallinkin talveksi. Syksy alkaa olla pitkällä, ja jossakin vaiheessa on ulkotreenit vaihdettava sisätiloihin, jos ei talven, niin ainakin kovien marras-huhtikuun syyssateiden takia. Viime talvinen treenipaikka on lopettanut toiminnan, ja pohdittiin mistä uusi paikka löytyisi ?

Laitoin Pyhtään fb palstalle tiedustelun, että sekalainen koira porukka ohjaajineen tarvitsee katon päänsä päälle talveksi.

Ja uskomaton tapahtui. Ilmoitukseni oli ollut vajaan 15 minuttia Pyhtään fb seinällä, kun sain vastauksen Patruunan talon ”patruunattarelta”, Katja Lembergiltä. Heillä oli juuri vapautunut tiloja edelliseltä koiratreeni ryhmältä.

Ja kaikkein suurin ihme, sattuma, tai joku, oli se, että olimme juuri Aimo-mieheni kanssa ajaneet Pyhtään lintuhoitolan ohi kun luin Katjan viestin. Patruunan talo on siinä vieressä.

Laitoin viestiä että ajoimme juuri lintuhoitolan ohi, niin Katja viestitti että istun juuri Patruunan talon terassilla.

Auto käännettiin ympäri ja menimme tapaamaan Katjaa. Oli kuin olisimme tunteneet aina.

Eikä ollut tulla loppua puheesta. Ei Aimokaan pulinasta häkeltynyt, hän on niin tottunut kuuntelija. Näinköhän erotti edes lintuhoitolasta kuuluvia ”kiekaisuja” meidän puheesta.

Kävimme vielä Sarin kanssa katsomassa paikkaa uudelleen, ja hänkin oli myyty. Sari lukeutuu myös Katjan ihailijakerhoon, en toki vihjaile mitään, mutta olin jäädä kolmanneksi puhumisessa.

Nyt on pakko uskoa vanha totuus: ”asioilla on taipumus järjestyä”

Arja Makkonen

 Sarin treenit Stockfors


  Dara ja Miina

  thumbnail_Vartijan kanssa kättä päälle, että näyttö menee hyvinKirjoita kommentti