Kuva Eevistä nukkumassa noin 9 viikkoisena

Opas-pentukerho

 

Esite (TXT), sisältää sähköpostilistaohjeita!

Sähköpostilistan WWW-liittymä (jos liityt, kirjoita salasana ylös, sillä sen avulla voit myöhemmin halutessasi myös erota listalta!)

Noutajakeskustelu

Opas-linkkejä

Vieraskirja


Pentupalstoja Valjaissa lehdestä (PDF):

2/2008, 3/2008, 4/2008, 1/2009, 2/2009, 3/2009, 4/2009, 1/2010 , 2/2010


Artikkeleita:

Retki naapuriin

Vartti 4/2009

Nuusku 1/09 (TXT). [Noutajajärjestön keskustelu]

Opaskoira (Valjaissa 2005)

Avustajakoira (Valjaissa 2/2007)

Koiran hieronta. (TXT)

Näkövammaisen kohtaaminen ja erilaiset opastustilanteet (TXT)

Äänite Uutelan treffeiltä syyskuullta 2007 (MP3)

Opaspentukalenteri 2008 (PDF)

Opaspentu Inka Reviiri -lehdessä. (PDF)


Opaskoirakoulun videoita:


Video Opas Eevin pentuajasta :

Pentukerholaisia eväsleipätalkoissa.

2011

Pentukerhon hallitus kokoontuu Helmikuussa. Paljon hienoja suunnitelmia on ilmassa!

Opaskoirapentu Lennin Facebook sivut ovat keränneet tuhansittain seuraajia. Myös Pentukerholaiset seuraavat kannustaen Lennin kasvamista pienestä söpöläisestä ihan oikeaksi oppaaksi, hyvä Lenni!

Pentuäippä Sinin skriptaama Omega rasvahappolaskuri löytyy nyt pentukerhon sivuilta.

Opas Jannan elämää seurataan Marin blogissa. Hienolta näyttää Jannan meno, selvää opaskoira-ainesta!

Löytyy sitä netistä myös opaskoirankäyttäjien blogeja, jossa kerrotaan hyvinkin tarkkaan miltä opaskoiran saaminen tuntuu. Kas tässä yrittäjänainen kertoo kuinka sai opaskoiran elämäänsä.

2010

Opaskoirakalenterit 2011 tilattavissa

Kohta se vuosi taas vaihtuu! Opaskoirakalenteri 2011 on valmistumassa pikapuoliin. Täältä voit käydä vilkaisemassa, minkälaista on tulossa: PDF

Huomaathan, että kuvat on tuossa aika reilusti pakattuja, vain yhteen kahdeskymmenesosaan originaaleista, ja siksi suttaisia tässä esikatseluversiossa.

Kalenterit ovat A4:sta jonkin verran suurempia (B4) ja selässä on kierteet, joten eivät sitten pompi seiniltä nämä komeat kalenterikoirat!

Hintaa kalenterille on 10 EUR kipaleelta + postikulut ja tilaukset ja tiedustelut voi lähettää projektin puuhanaiselle Annikille (Helsingin Opaskoirayhteyshenkilö): annikki.skogster ät kolumbus.fi Toimitus on toki mahdollista Iirikseen (Itäkeskus) tms., sopikaa Annikin kanssa. Toimi pian, painos on rajoitettu! Kalentereja tulee myyntiin myös paikallisille opaskoirayhteyshenkilöille, joiden yhteystiedot näkyvät tässä opaskoirayhdistyksen tästä.


Painotuotteita tulossa!

Opas-pentukerho on painattanut aikaisemmin paitoja ja kangaskasseja, sekä suuren suosion saaneita vohvelikankaisia tassupyyhkeitä. Tänä syksynä olemme tilanneet tassupyyhkeiden lisäksi froteisia kylpypyyhkeitä ja tyynyliinoja. Kaikissa tuotteissa on painettuna leikkiinkutsu-asennossa olevan labbiksen ääriviivat- sama koira, joka on monelle tuttu paidan selkäpuolelta. Tilaus on vasta laitettu painoon, eli malttia vielä! Hinnat pyrimme laittamaan edullisiksi, mutta mahdolliset postituskulut kerho joutuu toki laskuun lisäämään. Keskustelupalstalle tulee tietoa lisää, kunhan saamme tuotteet painosta. Pukinkonttiin iloiset Opas-pentukerhon tuotteet varmasti ehtivät.


"Pikkujoulu tulla jollottaa, possunkinkku kainalossa, labbislauma ympärillä..."

Partiopoukaman pikkujouluissa lauantaina 27.11.2010.

Partiopoukama on Porvoon lähistöllä sijaitseva partiolaisten leirialue, jota Pentukerho on vuokrannut tapahtumiinsa jo muutaman vuoden ajan. Pikkujoulujuhlan toteuttavat Opas-pentukerho, Helsingin-ja Uudenmaan opaskoirakerho sekä Opaskoiravaeltajat, ja kaikki opaskoira-ihmiset koirineen ovat tervetulleita. Koska Partiopoukaman tilat ovat kuitenkin rajalliset, korkeintaan 35 henkeä mahtuu mukaan- ilmoittautumisjärjestyksessä. Matkat Partiopoukamaan hoitunevat joko kimppakyydeillä tai bussilla Porvooseen, josta voinee jatkaa matkaa yhteisellä tilataksilla. Matkaa Porvoosta Partiopoukamaan on noin 25 kilometriä.

Ilmoittautukaa pikkujouluihin sähköpostilla serena.karlsson ät gmail.com 14.11 mennessä. Kertokaa viestissä yövyttekö, ja jos olette tulossa autolla, mahtuuko autoonne kyytiläisiä. Toiveena on, että kaikki pääsisivät mukavasti paikalle, ja että kotiinpaluu sujuisi myös lauantai-iltana.

Poukamaan voi tulla ulkoilemaan jo vaikka puolen päivän aikaan. Kello 15.30 tarjolla on herkullinen jouluateria, ja myöhemmin on mahdollisuus saunomiseen ja mukavaan illanviettoon. Ruokailumaksu on 13e per henkilö.

Partiopoukaman luonnonläheiset olosuhteet edellyttävät osallistujilta auttamishalua, omatoimisuutta sekä reipasta retkimieltä pikkujoulumielen lisäksi. Saunassa on suihkun asemesta pata ja kylmävesisaavit. Alueella on kompostoivia sekä kemiallisia ulkovessoja. Yöpymistä varten on varattu taloja, joissa on kerrossänkyjä- otetaan siis makuupussit mukaan! Ja tietenkin niille alussa mainituille labbiksille pitää olla evästä riittävästi mukana, muuten voi kinkulle käydä kehnosti!

Tehdään yhdessä tästä pikkujoulusta iloinen tapahtuma!

Tässä linkissä ajo-ohje ja tietoa Partiopoukamasta

Terveisin Pikkujoulutonttulan väki


Avoimet ovet Opaskoirakoululla keskiviikkona 28.4.2010 klo 14-18
Opaskoirakoulu juhlii 19. kansainvälistä opaskoirapäivää avoimilla ovilla, teemana: Opaskoira viettää aktiivista elämää vauvasta vaariin. Päivän ohjelmaan kuuluu muun muassa Opaskoirakoulun toiminnan esittelyä, pentujen ulkoilun ja aktivoinnin seuraamista, makkaranpaistoa ja kahvittelua. Myös pentukerholla on koju, myytävänä tassupyyhkeitä, t-paitoja ja kauppakasseja!
Printtaa tästä esite vaikkapa lähikaupan seinälle! (PDF)Ensiapukurssi helmikuussa 2010
Pentukerho järjesti ihmisten ensiavun pikakurssin 23.2 klo 17-20. Kouluttajana toimi Juri Forsbom Medeasta ja tilat tarjosi Ilmatieteen laitos (Erik Palmenin aukio 1). Tilaisuus oli erittäin onnistuntu, jutta aiheesta Valjaissa lehdessä 1/2010.Kouluunlähtölumirieha 2.1.2010 Talinhuipulla
Koirapuistoilusta kiinnostuneille olisi 2.1.2010 tarjolla puistotreffit uudessa paikassa kouluunläksiäisten merkeissä. Suuri joukko pentuja menee koululle testeihin heti 7.1 ja pienet läksiäistreffit olisivat paikallaan. Riehapaikkana on Talinhuipun koirapuisto, osoitteessa Poutamäentie 16-18, 00360 Helsinki. Tämä on iso ja siisti puisto ja pöytäkin löytyy. Poju lupasi tarjota kuumaa mehua ja pullaa. Kello 12 olisi varmaan passeli aika treffata. Ja kiva on mennä uuteen paikkaan :)
Katso KARTTA! Puistoon pääsee autolla viereen, jossa on parkkitilaa, Takkatien kautta, Poutamäentieltä lähtee vain ulkoilupolku lastentarhan ohi (matkan pituus puistolle n. 5-10 min), jos tulee esim. bussilla, bussi nro 14:n päätepysäkki on ihan lähellä Poutamäentietä.
Bussilla tulevat voitaisiin tavata 14 päättärillä ja kävellä yhtä matkaa puistoon. Lauantaina 2.1. lähtee bussi 14 Merikadulta klo 11.00 Kampin kautta (n. 11.10) Pajamäkeen, perillä 11.40 ja siinä olisi hyvin aikaa kävellä puistoon. Halukkaat pääsisivät siis Pian ja Jimin kanssa tuohon aikaan yhtä matkaa puistoon.


2009

Pikkujoulut!!
Pentukerhon, Opaskoiravaeltajien ja Peesareiden yhteiset pikkujoulut järjestettiin Partiopoukamassa 28.11. Kaksijalkaisia tonttuja oli paikalla 30 ja koiruuksia 21. Syötiin hyvin ja saunottiin viikonloppu läpeensä, olihan mainio joulunajan aloitus!


Kansainvälinen opaskoirapäivä Oittaalla 29.4.2009 klo 16-20 , koko perheen tapahtuma. Paikalla opaskoiria vauvoista vaariin. Päivän sponsorina:


Tampere 16.5.2009 klo 12, Poliisimuseon 'Haist Ite' näyttely. (ilmoittautuminen saanatuomi miukumauku kolumbus piste fi)


Espoossa 4.4.2009 treffit Iivisniemen koiratarhalla klo 13! HUOM! Noutajakeskustelussa ajantasaisempaa tietoa treffeistä yms.!2008

Pikkujoulut la 15.11 vietettiin Pengertuvalla!
Nyyttärituomiset kartoitettiin kätevästi Doodlessa: Doodle, ja juhlat olivat varsin onnistuneet kaikin puolin! Kiitos osallistujille!


30.10.2008 klo 17, Pentukerho on kutsuttu Opaskoirakoululle vierailulle. Emäntänä toimii johtava kouluttaja Kirsi Vass.


9.11.2008 Aptukseen koirauintia harjoittelemaan!

Mikkelin opaskoirakokeden kuvasatoa täällä.


Turussakin tapahtuu!

Pentukerholaiset kokoontuivat 11.8.2008 Turussa 14 koiran voimin! Mukana oli runsaasti jo ihan oikeina oppaina toimivia.

Hyvä Turku!


la 26.7.2008 klo 16-18 Pengertuvalla. Viimeksi saatiin koirat niin autuaan onnellisiksi hieronnalla, joten nyt on meidän vuoro! Annikki Skogster tulee kertomaan hartiahieronnasta jota voidaan sitten toisillemme harjoitella. Lisäksi kerrataan viimekertaiset koirahieronnat (lukekaa moniste ja ottakaa mukaan koiralle pyyhe tai joku alusta). Ja sitten oikein kunnon harjaus ennen lauantaita, vaikka niitä karvoja aina hierottaessa irtoileekin... :-)


Opaspentu Hopolla on hienot kotisivut: http://www.tuulo.net/

Reviiri -lehdessä oli mukava juttu opaspentu Inkasta. (PDF), kiitos Purinalle luvasta skannata tuo juttu tänne kaikkien pentukerholaisten iloksi!


la 19.7 oli ennätystreffit Mankkaan kaatiksella. Peräti 15 koiraa isäntineen ja emäntineen nauttivat Opas Eevin kolmivuotis-synttärikakusta.

la 31.5.2008 Annikki Skogster ja Opas Eevi kertoivat pentukerholaisille koirahieronnasta. Käytännön harjoituksiakin päästiin tekemään. Tässä tilaisuudessa jaettu moniste. (TXT)


Äänite Uutelan treffeiltä syyskuullta 2007
Ilmestynyt Veto Mars äänilehdessä, toimittaja: Heidi Koivunen.

Marianne Tenhamin kirjoittama koulutusmoniste:
Näkövammaisen kohtaaminen ja erilaiset opastustilanteet (TXT)


Pirkanmaan alueen hoitopentujen ja -perheiden tapaamisia Lempäälässä Birgitanpolun varrella olevan Kirskaanniemen taukopaikalla. Nyyttäriperiaatteella eväitä mukaan! Noutajafoorumilta löydät tuoreimmat tiedot tulevista tapaamisista!

Ulkotreffejä joskus . Paikka: Iivisniemen koirapuisto, arttelinkuja Iivisniemen koulun parkkipaikalla, 02260 Espoo tai Uutelan koirapuisto Itä-Helsingissä. Ajankohdista sovitaan.


Opas -Pentukerhon perustava kokous pidettiin Pengertuvalla 29.3.2008. Pöytäkirjan voi lukea PDF:nä tai Plain tekstinä.2007

Tervetuloa opastreffeille! Tässä kuvia aiemmista treffeistä:

Opastreffit heinäkuussa 2007
Opastreffit toukokuussa 2007
Opastreffit maaliskuussa 2007

Äänite Uutelan treffeiltä syyskuullta 2007
kesto: 14:34, koko: 13,3 MB
Ilmestynyt Veto Mars äänilehdessä, toimittaja: Heidi Koivunen.

Opaskoirakoulun avoimet ovet 24.4.2007

Opaspentu Pepsin photobucket kuva-albumi
Onnentassun blogi opaspentu Pepsin elämästä


Sarjakuva: Nainen sanoo Eeville: 'Lähdetäänpäs Eevi töihin', 'Veto Mars!'. Eevi fiksuna tyttönä opastaakin naisen suoraan raketin laukaisualustalle!
eXTReMe Tracker